Stikkelsbærmarmelade med hyldeblomster af Anemette Olesen

Stikkelsbærmarmelade med hyldeblomster af Anemette Olesen

Jeg er helt vild med de fine små lommebøger fra forlaget Koustrup & Co. Især nyder jeg i øjeblikket bogen "Spiselige blomster - Øjenfryd og velsmag"  have- og madskribent Anemette Olesen, som har så mange fine små historier og opskrifter om mange af de blomster du kan plukke i den danske natur langs grøftekanter og i haven. Blandt opskrifterne i hendes bog finder du blandt andet Is med hostablomster, Birkeskage med lavendel, mælkebøttesaft, agurkesalat med natlys, lagkagebunde med roser og mange mange flere. Bogen får min varmeste anbefaling til alle jer der er interesseret i at bruge blomster i madlavning. 

Jeg har vist billeder af min egen stikkelsbærmarmelade med hyldeblomst som jeg har lavet udfra Anemette Olesenes opskrift, og jeg er blevet spurgt af flere følgere om jeg vil delen. Så her kommer den: 

Få opskriften på stikkelsbærmarmelade med hyldeblomster fra bogen spiselige blomster af Anemette Olesen.

Stikkelsbærmarmelade med hyldeblomster 

250 g stikkelsbær
3 dl vand
2 dl sukker
2 spsk sukker (jeg brugte syltesukker)
2 spsk friske hyldeblomster 
1 tsk vaniljesukker

Bring modne stikkelbær i kog i en gryde med vand. Læg låg på. Når bærrene er møre, røres sukker, hyldeblomster og vaniljesukker i.
Anemette Olesen anbefaler at spise den til ristet brød eller som tilbehør til andestegen. 

 Se bogen Spiselige Blomster - Øjenfryd og velsmag af Anemette Olesen 

Hyldeblomster kan anvendes på mange måder. Tag friske blomsterskærme og drys i en gærdej. Dyp friske nyudsprungne blomsterskærme i pandekagedejen eller smelt sukker og vend de enkelte blomster i nougat, eller rør dem i dips eller marinader.


Indsend kommentar (Din e-mail adresse bliver ikke publiceret):

Vær opmærksom på at din kommentarer vil blive sendt til godkendelse, inden den bliver vist på siden.