Hjemmelavet rabarbersirup

Hjemmelavet rabarbersirup

Allerede fra april kan du høste de tidlige rabarbere. Det er en sand fornøjelse at kunne trække de første røde stilke op af jorden efter en lang og mørk vinter uden frugt og grønt i haven. Og da rabarberen også er en plante der ikke kræver hverken grønne fingre eller særlige forhold, har vi da også taget den til os som et fast forårs- og sommerindslag i vores køkken. Allermest er den kendt i det søde køkken, men de er også fantastiske som kompot og tilbehør i det salte køkken.  En af de opskrifter som vi er glade for her hos Lollik er rabarbersirup. Det er superlækkert til en af de mange drinks vi skal til at mikse i de kommende måneder, og det smager som sommer på flaske.  Så her får du vores bud på verdens bedste rabarbersirup.

Rabarber stilke til rabarbersirup





Rabarbersirup

500g rabarber
8 dl vand
300gr økologisk rørsukker
evt. 1 økologisk citron

Sådan gør du:

1. Fjern bladene fra rabarberne og skyl stænglerne.

2. Skær rabarberstænglerne i grove stykker og kom dem i en gryde med vand og sukker.

3. Bring rabarber, vand og sukker i kog og reducer i ca. 20-30 minutter til du har ca. halvdelen tilbage. 

4. Smag evt. siruppen til med lidt citronsaft. Du kan også lade skallen trække i den varme sirup i ca. 5 min for at give smag. 

5. Sigt din sirup gennem et lærred eller rent viskestykke og kom den på en skoldet flaske.

TIPS: Ønsker du at bruge din sirup på yoghurt eller som tilbehør til en dessert, kan man tilsætte vanilje i stedet for citron. 

Gin og tonic med hjemmelavet rabarbersirup


 


Gin og tonic med hjemmelavet rabarbersirup

5cl gin
10cl tonic 
3-5cl rabarbersirup (efter smag)
1cl friskpresset citron eller lime
Rigeligt med isterninger

Sådan gør du: 

1. Fyld glasset med isterninger.

2. Tilsæt gin, tonic, din kolde rabarbersirup og citron.

3. Rør forsigtigt rundt i din drink og husk at pynte den med lidt smukt fra haven.  

4. Så er det bare at nyde den!

God fornøjelse og god weekend!

 

 

 

 

 

 

 


 


Indsend kommentar (Din e-mail adresse bliver ikke publiceret):

Vær opmærksom på at din kommentarer vil blive sendt til godkendelse, inden den bliver vist på siden.