Markedets bedste beskæreværktøj kommer fra Japan

ARS V-08 havesaks | Bedst i test 2019 | Markedets bedste beskæresaks

Som anlægsgartnerelev bruger jeg mange timer på at beskære træer og buske. Derfor er det utroligt vigtigt for mig at have ordentligt værktøj, hvorfor jeg efterhånden også har fået afprøvet en del. Det er uanset om det er til udtynding, nedklipning, formbeskæring, sundhedsbeskæring eller opstamning. Godt værktøj kan spare dig tid og energi, ligesom det kan være altafgørende for at dine træer og buske forbliver sunde.

Det er nok også årsagen til at jeg ofte bliver spurgt hvilke mærker jeg anbefaler man køber, når man som haveejer står overfor at skulle anskaffe sig nyt beskæreværktøj. I anlægsgartnerfaget er der et standardsvar på netop det spørgsmål og det er FELCO, som alle professionelle gartnere kender og som også er en af de mest solgte på markedet. Og det havde da også været mit svar, indtil jeg stødte på det Japanske firma Ars. 

Ars er grundlagt i 1876 og er Japans førende mærke indenfor beskæring. Japan har en lang og stolt tradition med at udvikle knive og beskæreværktøj i absolut højeste kvalitet og beskæreværktøjet fra Ars er ingen undtagelse. Her har man virkelig formået at udvikle noget ganske unikt værktøj hvor funktionalitet og ergonomi er sat i højsædet. Værktøjet fra Ars er udarbejdet i speciallegeret aluminium der mindsker vægten, mens de skarpe dele er fremstillet af specialudviklet krom overfladebehandlet high carbon stål som gør bladene vanvittigt stærke og langtidsholdbare. Konstruktion og materialevalget gør at du som bruger vil opleve at værktøjet simpelthen bare skærer bedre end andre mærker, samtidig med at man har formået at udforme et mere ergonomisk håndtag, som for øvrigt fås i hele 3 størrelser. Netop dette er vigtigt da mange haveejere har for vane at bruge en alt for lang saks hvor håndtaget stikker ud af hånden. Det betyder at man ofte er nødt til at kompensere for manglende kraft i den saks de arbejder med. Den klassiske dårlige arbejdsproces er at man flytter sin hånd frem på håndtaget når man åbner saksen, og når klippet så er halvt gennemført, ja så flytter man hånden baglæns på håndtaget for at give mere kraft til den sidste del af klippet. Det vil sige at mange ikke får den optimale skærestyrke ud af sin havesaks. En for lille hånd om en stor saks er en rigtig dårlig kombination da alle 3 sakse størrelser klipper med nøjagtig samme styrke og præcision og dermed kan klippe samme diameter grene. Resultatet af at vælge en for store saks giver bare sin bruger en mere anstrengende og meget utilfredsstillende oplevelse.

Ars var også firmaet der opfandt ”pull-action” på deres savklinger. Det betyder at alle klinger er slebet på 3 forskellige flader på hver enkelt savtand. Resultatet af det er at saven også skærer i tilbagetrækket, hvilket betyder mindre belastning for brugeren og at saven efterlader et fuldstændigt rent snit.

For nyligt var jeg, sammen med en kollega ude på en opgave hvor vi skulle knudebeskære en del platantræer. Han havde sin klassiske FELCO og jeg havde min Ars beskæresaks i hånden og vi fik en snak om hvorfor jeg havde valgt den fra Ars. Min kollega fik lov at låne min saks en enkelt dag og da vi fik fyraften spurgte han om han kunne købe en Ars saks af mig.  Han kunne, præcis som jeg allerede havde, konstatere at det simpelthen bare er en bedre saks som gør beskæringsopgaven til en fornøjelse. Forbrugerrådet TÆNK har også opdaget Ars og er helt enige. De kårede nemlig Ars´ beskæresaks som bedst i test her i 2019. Det er kombinationen af komfort, stor effektivitet og minimal indsats der gør at den er unik. 

Test panelet fra TÆNK udtalte: "ARS er den absolut bedste havesaks i testen og er en af gartnernes absolutte favoritter. Den er skarp, ligger velafbalanceret i hånden og er nem at rengøre. Dens farve gør at den er nem at finde igen, når du har lagt den fra dig i haven. Samtidig får den højeste bedømmelse i den tekniske skæretest". TÆNK, maj 2019.

Se hele udvalget af ARS beskæreværktøj lige her

Har du spørgsmål til hvad netop du skal vælge når du skal ud og investere i nyt beskæreværktøj til haven, så er du meget velkommen til at sende mig et spørgsmål.

 

 

ARS CAM-24PRO sav til beskæring af frugtræer


3 kommentarer


  • tonni

    Hej Birthe . Har du købt saksen – den er suveræn


  • Anlægsgartneren

    Saksen kan købes her på siden. Du finder den under ´Have & Udeliv` i øverste menu, eller ved at følge linket nederst i indlægget :-)


  • Birthe iversen

    Hvor kan saksen købes hende jeg bor i Viborg.


Indsend kommentar (Din e-mail adresse bliver ikke publiceret):

Vær opmærksom på at din kommentarer vil blive sendt til godkendelse, inden den bliver vist på siden.