Lollik | Anlægsgartnerens Haveblog RSS

Allerede fra april kan du høste de tidlige rabarbere. Det er en sand fornøjelse at kunne trække de første røde stilke op af jorden efter en lang og mørk vinter uden frugt og grønt i haven. Og da rabarberen også er...
Læs
Jeg kan ligeså godt sige det som det er. Jeg ELSKER hvidløg (allium sativum). De små hvide bomber af smag og kraft som er et af de mest alsidige krydderier jeg kender. Alt efter hvordan det tilberedes kan det være både sødmefyldt eller stærkt og friskt. MEN, jeg må tilstå at de mange hvidløg vi igennem tiden har spist os igennem, alle har været købt i det lokale supermarked. Ofte importeret fra Frankrig eller Spanien. Og det er der jo i og for sig heller ikke noget i vejen med, men findes der noget bedre end når man kan spise noget man selv har dyrket? Så nu skal det være slut. Oktober måned er nemlig den mest optimale måned at sætte sine egne hvidløg til høst midt på sommeren næste år.
Læs
Fra august til september kan du stort set være sikker på at finde spisesvampe når du bevæger dig ud i den danske natur. Især vrimler de danske skove med spisesvampe som kantareller, Karl Johan og Østershatte. 
Er du nybegynder indenfor svampejagt er der nogle kendte spisesvampe som er let genkendelige og hvor mulighederne for forveksling med en tilsvarende giftig svamp er minimale, hvilket gør dem til en god start for dig der skal på svampetur for første gang. Det er fx markchampignon, almindelige kantareller, tragt-kantareller, stor trompetsvamp og Karl Johan. Det er dog altid vigtigt at huske på, at hvis du er den mindste smule i tvivl, bør du lade dem stå.
Læs
Det er start september og her i haven er det ensbetydende med at vi skal til at høste blomsterfrø til næste års sommerblomster. Det er nemlig nu at mange af havens blomster er ved at visne og afgive deres frø....
Læs
Det er sket en opblomstring af interessen for det nordiske køkken og brugen af krydderurter og blomster i madlavning. Især interessen for havens og naturens blomster er steget. I Danmark har vi mange spiselige blomster, som både er dekorative og velsmagende, og med det nye nordiske køkken er vi blevet mere opmærksomme på mulighedere der ligger i at bruge blomster som både pynt og smagsgiver i madlavningen.
Jeg bruger flittigt bogen og har netop forsøgt mig med opskriften på Stikkelsbærmarmelade med hyldeblomster fra bogen "Spiselige Blomster - Øjenfryd og velsmag" af Anemette Olesen fra forlaget Koustrup & Co. og her deler jeg opskriften, som for øvrigt varmt kan anbefales.
Læs