Lollik | Anlægsgartnerens Haveblog RSS

Det er sket en opblomstring af interessen for det nordiske køkken og brugen af krydderurter og blomster i madlavning. Især interessen for havens og naturens blomster er steget. I Danmark har vi mange spiselige blomster, som både er dekorative og velsmagende, og med det nye nordiske køkken er vi blevet mere opmærksomme på mulighedere der ligger i at bruge blomster som både pynt og smagsgiver i madlavningen.
Jeg bruger flittigt bogen og har netop forsøgt mig med opskriften på Stikkelsbærmarmelade med hyldeblomster fra bogen "Spiselige Blomster - Øjenfryd og velsmag" af Anemette Olesen fra forlaget Koustrup & Co. og her deler jeg opskriften, som for øvrigt varmt kan anbefales.
Læs
Sommeren er for alvor over os og hylden med dens store smukke blomsterskærme er sprunget ud. Derfor er det for mange også tid til at lave den obligatoriske hyldeblomstsaft. Men hvorfor ikke også prøve denne lækre og super nemme opskrift på hyldeblomstsirup. Sirup kan gemmes på flaske og bruges som aromatisk smagsgiver i sommerens mange flotte drinks og cocktails.
Læs
I dag den 20. maj er det FN´s officielle ”World Bee Day”. En dag som startede tilbage i 2017 med det formål at sætte fokus på den vigtige opgave det er, at bevare og passe godt på vores bier og øvrige bestøvere. Og de har hårdt brug for det. Derfor vil vi hos Lollik.dk også gerne være med til at sætte fokus på havens vilde bier og i den anledning give dig tips til hvordan du kan tiltrække dem og samtidig få glæde af deres værdifulde bestøvning.
Læs
Allerede fra april kan du høste de tidlige rabarbere. Det er en sand fornøjelse at kunne trække de første røde stilke op af jorden efter en lang og mørk vinter uden frugt og grønt i haven. Og da rabarberen også er...
Læs
TÆNK (maj 2019) - Test panelet udtalte: "ARS er den absolut bedste havesaks i testen og er en af gartnernes absolutte favoritter. Den er skarp, ligger velafbalanceret i hånden og er nem at rengøre. Dens farve gør at den er nem at finde igen, når du har lagt den fra dig i haven. Samtidig får den højeste bedømmelse i den tekniske skæretest". TÆNK, maj 2019
Læs